11 rezultatų ieškant "gelt"
Gelteklių apkepas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kr gelteklių, 2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 3 šaukštai sviesto, 10 – 12 graikinių riešutų, 2 šaukštai džiūvėsėlių, citrinos sulčių, druskos. Gaminimas: Gelteklius išvirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir supjaustyt..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir gelteklių mišrainėIngridientai:2-3 virtos bulvės, 3 virtos gelteklės šaknys, 3 - 4 džiovinti grybai, 2 šaukštai majonezo, virtas kiaušinis, šaukštelis pyrago džiūvėsėlių, druskos.Gaminimas Virtos bulvės ir gelteklės šaknys supjaustomos griežinėliais. Džiovinti..
Recepto vertinimas:
Bulvių, morkų ir gelteklių sriuba
Bulvių, morkų ir gelteklių sriubaIngridientai:2 bulvės, 2 morkos, 100 g gelteklės šaknų, šaukštas miltų, stiklinė pieno, šaukštelis sviesto, petražolių lapelių, cukraus, druskos.Gaminimas Daržovės nuvalomos, supjaustomos gabaliukais ir verdamos pasūdytame vandenyje. Šauk�..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir gelteklių sriubaIngridientai:1,51 sultinio, 3—4 bulvės, 2—3 gelteklės, 40g lašinių, 50g pyrago, lauro lapas, 2 šaukštai grietinės, druskos.Gaminimas Bulvės ir gelteklės stambiai sutarkuojamos, sudedamos į verdantį sultinį ir 15 min. verdama ant silpnos u..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir gelteklės rutulėliai
Bulvių ir gelteklės rutulėliaiIngridientai:4—5 virtos bulvės, šaukštas susmulkintų riešutų, 3—4 virtos gelteklės šaknys, kiaušinis, 2 šaukštai miltų, šaukštas grietinės, riebalų kepimui, salotų ir ridikėlių su grietine, druskos.Gaminimas Bulvės ir geltek..
Recepto vertinimas:
Lydeka geltonajame padažeIngridientai:viena apie 2 kg lydeka, 25g sviesto, vandens, druskos. Padažui: 125g sviesto, 3 šaukštai miltų, 3 kiaušinių tryniai, citrinos, kaparių, muskato riešuto, žuvies sultinio.Gaminimas Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ..
Recepto vertinimas:
Kokteilis "Gražuolė" (Jūratės)
Kokteilis "Gražuolė" (Jūratės)Ingridientai:1/2 stikl. obuolių sulčių, 1/2 stikl. ananasų sulčių, 1/2 stikl. gelt. vynuogių sulčių, 1/2 stikl. pieno, 3 virti kiaušinių tryniai, 4 v.š. cukraus.Gaminimas Virtus kiaušinių trynius išsukti su cukrumi iki baltumo, įpilti verdantį..
Recepto vertinimas:
GELTEKLIŲ SRIUBAIngridientai:400 g gelteklių šaknųšaukštas sviestošaukštas miltų2 šaukštai grietinės2 litrai mėsos sultinio ar prieskoninių daržovių nuoviropetražolių lapeliųdruskosrūgštiesGamini..
Recepto vertinimas:
LYDEKA GELTONAJAME PADAŽEIngridientai:viena apie 2 kg lydeka25g sviestovandens, druskosPadažui: 125g sviesto3 šaukštai miltų3 kiaušinių tryniaicitrinos, kapariųmuskato riešutožuvies sultinioGaminimasLydekos uodegą įkiškite gerklėn..
Recepto vertinimas:
SALOTOS "GELTEKLĖ"Ingridientai:2 didelės gelteklių šaknys3 morkos1 poraspusė saliero šaknies50 g smulkintų graikiškų riešutų200 g majonezo (geriausia su krapais)maltų baltųjų pipirųGaminimasGelteklę sutarkuojame, apš..
Recepto vertinimas:
Geltonos trešnės su juodaisiais serbentais
Geltonos trešnės su juodaisiais serbentaisIngridientai:1 kg trešnių, 200 g juodųjų serbentų. Sirupui: 1 l vandens, 300 g cukrausGaminimasUogas gerai nuplauti. Iš trešnių išimti kauliukus. Paruoštas uogas talpiai sudėti į stiklaini..
Recepto vertinimas: