Lydeka geltonajame padaže
Ingridientai:viena apie 2 kg lydeka,
25g sviesto, vandens, druskos.
Padažui:
125g sviesto, 3 šaukštai miltų,
3 kiaušinių tryniai, citrinos,
kaparių, muskato riešuto,
žuvies sultinio.
Gaminimas
Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ant grotelių. Įpilti pasūdyto vandens su sviestu ir sandariai uždaryti, kai užvirs troškinti 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir apipilkite padažu.
Padažo paruošimas:
Svieste pakepinkite miltus iki rusvumo. Įpylę žuvies sultinio, įspaudę citrinos sulčių, įdėkite muskato riešuto ir kaparius. Užvirinę sudėkite sviestą, supilkite išplaktus kiaušinių trynius. Padažas turi būti tirštokas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!