4 rezultatų ieškant "apyniu"
Žemaičių midus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.3kg medaus, 2.10 l vandens,3.po 25-50 g apynių ir mielių, duonos plutelė. Gaminimas: Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pu..
Recepto vertinimas:
Juodos duonos alus Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1 kepalas juodos duonos, 50 g mielių, 10 g apynių spurgų, 10 l vandens. Gaminimas: Duonа supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apy..
Recepto vertinimas:
Apynių giraIngridientai:100g apynių, 1/2kg džiovintos duonos, 200g cukraus, 12l. vandens.Gaminimas Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibsto..
Recepto vertinimas:
Midus greitam vartojimuiIngridientai:3,5kg medaus, 20l. vandens, 100g apynių, 75 g mielių, cukraus.Gaminimas Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada s..
Recepto vertinimas: