Juodos duonos alus
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1 kepalas juodos duonos,
50 g mielių,
10 g apynių spurgų,
10 l vandens.
Gaminimas:
Duonа supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus. Parą alų laikome šiltai, tada suberiame likusį cukrų, dar parą palaikome šiltai, o po to 2 - 3 paras šaltai. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
rozelmundas 2010-05-18 04:50:01
O tai kur duona dedam? Ar cia uzkandai???