Žiedinių kopūstų sriuba su grietine

Ingridientai:
500 g žiedinių kopūstų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis miltų
250 ml mėsos sultinio
250 ml pieno
250 ml grietinės
50 g tarkuotų svogūnų
4 šaukštai susmulkintų petražolių
druskos
muskato
pipirų
Gaminimas

Žiedinius kopūstus susmulkinkite žiedynais, nupjaukite kotelius. Kotelius supjaustykite mažais gabaliukais. Užvirinkite 2 litrus vandens, įberkite 2 šaukšlius druskos ir sudėkite žiedinius kopūstus. Ant stiprios ugnies žiedynus virkite 1 minutę, kotelius - 3 minutes. Išgriebkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus. Sultinį sumaišykite su pienu, supilkite į puodą ir 10 minučių pavirkite ant silpnos ugnies. Kotelius sugrūskite su grietine ir svogūnais ir sukrėskite į sriubą. Sriubą užvirinkite, pagardinkite prieskoniais, po to sudėkite žiedynus ir dar šiek tiek pakaitinkite. Prieš patiekiant sriubą apibarstykite petražolėmis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!