Viščiukas su figomis (Ramunės)

Ingridientai:
1 viščiuko krūtinėlė be kaulo,
4 džiovintos figos,
3 šaukštai sauso Sherry vyno,
2 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
1 svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais,
1 vidutinio dydžio pomidoras.
Gaminimas
Figas supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į dubenėlį. Užpilti vynu, uždengti ir palaikyti 15 minučių.

Viščiuko krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 3 cm storio gabalėliais. Maišant mėsos gabalėlius apkepinti su įkaitintu aliejumi. Kiaurasamčiu išimti ir sudėti į karštą lėkštę. Su likusiu aliejumi pakepinti česnaką ir svogūnus. Sudėti figas ir siauromis skiltelėmis supjaustytą pomidorą.
Galiausiai į keptuvę sudėti paruoštus mėsos gabaliukus, uždengti ir vidutiniame karštyje, vis pamaišant, troškinti apie 8-10 minučių. Taip paruoštą viščiuką uždėti ant virtų ryžių ar grikių košės. Pabarstyti kapotais migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!