Varškės pyragas

Ingridientai:

1,3 stiklinės miltų
2 trynių
200 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus

Įdarui:

700 g varškės
1 stiklinė cukraus
7 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
razinų, vanilinio cukraus
2 šaukštų krakmolo

Paruošimo būdas:

Iš sviesto, miltų, pusės stiklinės cukraus, trynių užminkome tešlą ir gerai valandai įdedame į šaldytuvą. Per tą laiką paruošiame razinas įdarui. Užpilame jas verdančiu vandeniu , išbrinkiname, išrenkame šiukšles. Kepimo indą ištepame taukais ar aliejumi ir burokine tarka tarkuojame tešlą , išklodami jos gabalėlius ant kepimo indo dugno bei kraštų. Pagrindą kepame kol švelniai paruduos.
Tuo metu ruošiame varškės įdarą. Varškė ištryname supaprastu vaniliniu cukrumi bei 2 kiaušiniais. Kitame dubenyje išplakame 5 baltymus. Į varškės ir cukraus masę po vieną įsukame 5 trynius, grietinę, du šaukštus krakmolo, išplaktus baltymus ir razinas. Sudedame įdarą ant pakepto tešlos pagrindo ir kepame,kol viršus pradės gelsti apie 45 minutes.
Pyragą pjaustome kai praauš.
Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!