Varškės ir grietinėlės tortas

Ingridientai:
Tešlai:

200 g miltų;
120 g sviesto;
60 g cukraus;
1 trynys;
Žiupsnelis druskos;
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

250 ml pieno;
180 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Tarkuota citrinos žievelė;
4 tryniai;
8 arb. š. želatinos;
500 ml grietinėlės;
500 g varškės;
Cukraus pudros tortui pabarstyti.
Gaminimas
Miltus persijoti ant lentos ir viduryje padaryti įdubimą. Įdubimo kraštuose išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą, ant viršaus užberti cukrų. Į įdubimą įdėti trynį, įberti druską bei citrinos žievelę. Pradedant nuo išorės, suminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir 2 val. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į du 26 cm skersmens apskritimus. Kepti orkaitėje kiekvieną apie 8-10 min., kol parusvės. Vieną iškepusį lakštą tuojau pat padalyti į 12 dalių.

Pieną sumaišyti su cukrumi, druska, citrinos žievele bei tryniais ir nuolat maišant užvirti. Želatiną ištirpinti ir supilti į nuo viryklės nuimtą pieną. Šį mišinį įdėti į šaldytuvą. Grietinėlę išplakti iki purios masės. Kai pienas ims stingti, įmaišyti grietinėlę bei varškę.

Torto pagrindą dėti į torto formą. Jos kraštus iškloti pergamentiniu popieriumi. Supilti grietinėlės-varškės kremą ir išlyginti paviršių. Pyragą laikyti šaldytuve, kol kremas visiškai sustings. Tortą atsargiai išimti iš torto formos, nuimti pergamentinį popierių. Padalytą biskvitą išdėlioti ant torto viršaus. Tortą pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!