Tortas su braškėmis ir rabarbarais

Ingridientai:
Tešlai:

125 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis cukraus;
200 g miltų;
5-6 kiaušiniai.

Įdarui:

500 g rabarbarų;
500 g braškių;
10 arb. š. želatinos;
2 arb. š. krakmolo;
200 g braškių uogienės (arba trintų braškių);
1 arb. š. trintos citrinos žievelės;
750 ml grietinėlės;
45 g cukraus;
2 šaukštai romo.

Papuošimui:

30 g paskrudintų plokštelėmis supjaustytų migdolų;
Cukraus pudros.
Gaminimas
250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės ir įmušti kiaušinį. Tešlą kiek ataušinti ir po vieną sudėti likusius kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Pieštuku ant popieriaus pažymėti tris 24 cm skersmens apskritimus. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su paprastu antgaliu ir ant popieriaus spiralės forma išspausti skritulius. Kepti 20 min. Torto pagrindus nuimti nuo popieriaus ir ataušinti.

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Braškes nuvalyti, nuplauti ir perpjauti pusiau. Šiek tiek braškių atsidėti torto puošimui. 6 šaukštelius želatinos išbrinkinti šaltame vandenyje. Krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu. Uogienę užvirinti, į ją suberti rabarbarus ir virti, kol jie suminkštės. Įmaišyti braškes bei krakmolą ir viską trumpai pavirinti. Sudėti nusunktą želatiną bei trintą citrinos žievelę. Masę ataušinti. Likusią želatiną išbrinkinti, nusunkti ir ištirpinti. Per tą laiką iki standžios konsistencijos išplakti grietinėlę. Plakant po truputį suberti cukrų, supilti kiek ataušintą želatiną bei romą.

Ant dviejų tešlos lakštų išspausti po tris grietinėlės žiedus. Tarp žiedų sutepti braškių ir rabarbarų masę. Du tešlos lakštus sudėti vieną ant kito, o ant jų- trečiąjį. Torto kraštus aptepti grietinėle ir pabarstyti migdolų plokštelėmis. Viršų puošti likusia grietinėle, braškėmis ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekti gerai atšaldytą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!