Švilpikai
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
6 porcijoms paruošti reikia:
7-8 bulvių;
2 kiaušinių;
3 šaukštų miltų;
1 šaukšto grietinės;
druskos.
Padažui:
2 džiovintų grybų;
1 šaukšto miltų;
1 stiklinės grybų sultinio;
1 svogūno;
druskos.
Gaminimas:
Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai,supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių kepami įkaitintoje iki (400F) orkaitėje, kol gražiai pagels.(Apytikslė kepimo trukmė - 40-50 min.)
Valgoma su džiovintų grybų padažu.
Padažas:
Grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi šiltame vandenyje, kuriame vėliau ir išverdami.
Miltai pakepinami svieste, praskiedžiama karštu grybų nuoviru ir truputį pakaitinama.
Sudedamas supjaustytas ir pakepintas svogūnas, šiaudeliais supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama.Pasūdoma pagal skonį.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!