ŠPARAGAI SU PISTACIJOMIS

Ingridientai:
1 kg žalių šparagų
stiklinė išgliaudytų pistacijų
Užpilui:
pusė stiklinės alyvuogių
2 šaukštai baltojo vyno acto
2 šaukšteliai garstyčių

Gaminimas
Sumaišykite visus užpilui skirtus produktus. Susmulkinkite riešutus. Nuvalykite šparagus. (Jų nereikia lupti, bet kamblius būtina švariai nugremžti). Nuplaukite galiukus. Sudėkite šparagus į krūveles ir perriškite medvilniniu siūlu. Užvirinkite dideliame puode vandenį, įberkite truputį druskos ir žiupsnelį cukraus. Sudėkite šparagų ryšelius į verdantį vandenį ir virkite 8-10 min. Žiūrėkite, kad šparagai nepervirtų. Ištraukite stiebus iš vandens, atriškite siūlus ir sukraukite įį indą, kuriame patieksite. Užpilkite acto užpilu, apibarstykite riešutais ir tuoj pat patiekite įį staląą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!