Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 valg. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. sviesto;
1 nedidelis smulkiai supjaustytas svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
250 g (maždaug 1 stiklinė) konservuotų pupelių be skysčio;
90 g stambiai sukapotų graikinių riešutų;
1 valg. š. pomidorų tyrės;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
3 susmulkinti šalavijų lapai papuošimui;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
Gaminimas
Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol įsigers į masę. Sudėkite pupeles, graikinius riešutus, pomidorų tyrę ir viską gerai išmaišykite. Dalimis po ½ stiklinės (125 ml), pilkite sultinį, kaskart gerai maišydami, kad susigertų, kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite parmezaną ir papuoškite susmulkintais šalavijo lapeliais. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!