"Napaleonas"
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.2,5 stiklinės miltų,
2.250 g margarino,
3.0,5 stiklinės parūgštinto citrinos sultimis ar rūgstimi vandens.
Kremui:
4.1,5 stiklinės pieno,
5.1,5 šaukšto krakmolo,
6.0,5 stiklinės cukraus,
7.200 g sviesto,
8.1 šaukštelis prieskonių (vanilinio cukraus, migdolų arba citrinų esencijos).
Ant medinės lentelės 15 minučių kapojamas margarinas su miltais. Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla. Išminkius šaldoma apie 1 valandą. Iškočiojami 7 torto lakštai. Prieš kepant skarda ar forma perpilama vandeniu, o lakštai subadomi šakute, kad mažiau deformuotųsi. Lakštai kepa 10 minučių. Iškepti sutepami kremu. Vienas sluoksnis gali būti pertepamas uogiene, trintomis uogomis su cukrumi. Kremui krakmolas ištirpinamas 0,5 stiklinės pieno. Likęs pienas užverdamas su cukrumi, maišant po truputį supilamas tirpintas krakmolas. Šildoma 3 minutes. Tirštas kisielius atsaldomas ir sumaišomas su gerai išsuktu sviestu, prieskoniais.
Susluoksniavus tortą, paskutinysis (prastesnės kokybės) lakštas sutrupinamas ir juo puošiamas torto viršus bei šoną. Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!