Purus grybų apkepas su kumpiu ir ryžiais


Sudėtingumas: 5
Ingridientai:
300 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
100 g kumpio,
1 svogūnas,
druskos, pipirų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Gaminimas:
Kapotus grybus ir svogūną pakepinti su kubeliais supjaustytu kumpiu, pridėti pomidorų tyrės ir prieskonių. Nuplautus ryžius patroškinti kitame inde su sviestu, tada įpilti verdančio vandens ir toliau troškinti ant mažos ugnies arba orkaitėje. Kai ryžiai sugers visą vandenį, įpilti pieno arba sultinio ir dar troškinti, kol ryžiai suminkštės. Į ataušusią ryžių košę sudėti grybus, kiaušinių trynius, pasūdyti ir paskiausiai įmaišyti gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Masę sudėti į riebalais pateptą formą. Paviršių apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol iškeps ir paraus. Apkepą patiekti karštą su grietine arba ištirpintu sviestu ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!