Nicos salotos

Ingridientai:
6 porcijos

1 kg bulvių,
375 g šparaginių pupelių,
acto ir aliejaus
užpilo su prieskoniais,
125 ml raudonojo vyno acto,
7-10 šakelės šviežių čiobrelių,
1 ryšelis šviežio daržinio builio,
6 kiaušiniai,
500 g vidutinio dydžio pomidorų,
2x200 g skardinės tuno,
10 ančiuvių file,
125 g juodųjų alyvuogių.

Gaminimas
Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į keturias skilteles.

Nulupkite pomidorus ( įmerkite į verdantį vandenį; palaikykite jį vandenyje 15 sekundžių; vos tik odelė atsiknos nuo minkštimo, ištraukite ir ataušinę nulupkite likusią odelę pirštais arba mažuoju peiliu) ir supjaustykite skiltelėmis. Tuną ir ančiuvius nusunkite.


Dubenyje šakute susmulkinkite tuną. Įmaišykite 75 ml ( 5 šaukštus ) užpilo. Dideliame dubenyje išdėliokite bulves. Pupeles sumaišykite su 45 ml ( 3 šaukštais ) užpilo ir sudėkite viduryje. Ant viršaus šaukštu užkrėskite tuno.

Kelias kiaušinio ir pomidorų skilteles pakaitomis išdėliokite ant tuno, kitas- dubens pakraščiuose. Likusį užpilą smarkiai suplakite ir užpilkite ant salotų. Iš kraštų išdėliokite kiaušinius ir pomidorus, o viduryje - alyvuoges ir kryželiais sudėtus ančiuvių file.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!