Minkštas ir purus pyragas

Ingridientai:
10 porcijų:
500g miltų,
30g mielių,
150ml šilto pieno,
200g cukraus,
250g sviesto,
2 kiašiniai,
1 citrinos nutarkuotos žievelės.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenį. Iš mielių, pusės kiekio pieno, žiupsnelio cukraus ir trupučio miltų užmaišyti raugą. Laukti kol pakils 30min. Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 210 laipsnių. Po to į tešlos raugą sudėti miltus, likusį pieną, 80g cukraus, 100g ištirpinto sviesto, 1 kiaušinį ir citrinos žieveles. Išminkyti, suformuoti lakštą ir ištiesti ant riebalais išteptos skardos. Truputį palaukti, kol dar pakils. Į tešlą iįpausti likusio sviesto gabalėlius, duobutes užberti cukrumi. Visą tešlos paviršių patepti kiaušiniu. Kepti apie 30-40min. Iškeptą pyragą supjaustyti skardoje ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!