Tortas ''Jaunystė''

Ingridientai:

250 gramų miltinio cukraus,
250 gramų cukraus,
80 gramų kvietinių miltų,
8 kiaušinių baltymai,
400 gramų riešutų

Kremui

250 gramų miltinio cukraus,
250 gramų sviesto,
150 gramų razinų,
100 gramų susmulkintų šokoladinių saldainių arba šokolado gabaliukų,
1 šaukštas konjako,
truputi vanilinio cukraus ir citrinos rūgšties

Gaminimas

Riešutus pakepinti ir sukapoti. Persijoti miltus.

Riešutus sumaišyti su miltiniu cukrumi ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberti visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišyti.

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo spausti tešlą. Kepti 100 - 120 laipsnių temperatūroje 1,5 - 2 valandos. Lakštus pertepti išplaktu miltinio cukraus ir sviesto kremu paskanintu razinomis ir prieskoniais.

Papuošti šokoladu ar beze kremu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Tia 2010-10-13 05:48:31
Kaip suprasti 'i?spausti te?l?'?

Inesa 2010-04-06 19:10:51
Labai skanus tortas, as dar iskepiau 2 morego lakstus, tortas yra labai saldus, bet as megstu saldziai.