Melioninis tortas

Ingridientai:
180 g cukraus,
1 šaukštelis sviesto,
200 g javainių,
indelis konservuotų abrikosų,
pakelis citrinų želės,
100 g tyrės pavidalo varškės,
2 šaukštas citrinos sulčių,
vanilinio cukraus,
250 g grietinėlės,
po 1/2 dviejų spalvų melionų,
5 griežinėliai citrinos.
Gaminimas
Tortinę ištepti aliejumi. Apskrudinti 100 g cukraus, įdėti truputį sviesto, javainius ir viską sumaišyti. Ištepti tortinės dugną ir palikti pastovėti. Nusunkti abrikosus. Pusę suplakti plaktuvu. 1/4 l. vandens sumaišyti su žele ir maišant truputį pakaitinti. Atšaldyti. Varškę sutrinti su likusius cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir abrikosų tyre ir sumaišyti su stingstančia žele. Suplakti grietinėlę ir sumaišyti su šia mase. Padėti šaltai 10 min. Ant masės su javainiais tepti ploną sluoksnį paruoštos tyrės. Dėti likusius abrikosus ir užpilti likusia tyre. Padėti šaltai 5 val. Prieš patiekiant papuošti iš melionų suformuotais rutuliukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Orfi 2012-07-17 16:52:38
Melioninis tortas, o melionas tik kaip papuosimas? :D