Makaronai

Ingridientai:
400 g miltaų
4 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos
Gaminimas

Miltus nusijokite į didelį dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Išplakite kiaušinius su druska ir 100 ml vandens, po truputį pilkite į miltus ir maišykite šaukštu, kol tešla taps vientisa ir neliks gumuliukų. Puode užvirinkite vandenį. Paimkite koštuvą gana didelėmis skylutėmis, sudėkite į jį tešlą ir, laikydami koštuvą virš verdančio vandens, mediniu šaukštu stumkite tešlą per koštuvą. (Taip pat galite tešlą iškočioti, peiliu supjaustyti siauromis juostelėmis ir sumesti į verdantį vandenį.) Makaronai sukris į verdantį vandenį, o kai išvirs, iškils į paviršių. Makaronus pavirkite dar keletą minučių, išgriebkite kiaurasamčiu, sudėkite į koštuvą ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Makaronus palikite nuvarvėti. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite makaronus ir pakaitinkite 3 — 4 minutes, po to sukrėskite. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!