Grybais įdaryta nugarinė
Ingridientai:800 g kiaulienos nugarinės,
1 kiaušinis,
2—3 svogūnai,
30 g džiovintų grybų,
40 g riebalų kepimui,
prieskonių,
druskos.
Gaminimas
Kiaulienos nugarinė perpjaunama išilgai, paliekant vieną kraštą neperpjautą (kaip atversta knyga). Iš nugarinės išpjaunama mėsa (bus suvartojama įdarui), paliekant 1—2 cm storio sienelę. Nugarinė pabarstoma prieskoniais ir paliekama 10—15 min šaltai. Po to išplaktu kiaušiniu ištepama vidinė nugarinės dalis, pasūdomą ir sudedamas paruoštos mėsos bei grybų įdaras. Suveržiamos abi nugarinės pusės, galai užlankstomi, suvyniojama į celofaną ir kepama orkaitėje 1 — 1,5 val., palaistant sultimis.
Įdarui: išpjauta mėsa sumalama mėsmale ir sumaišoma su pakepintais svieste svogūnais, rėželiais supjaustytais apvirintais grybais, prieskoniais, druska. Patiekiama supjaustyta ir užpilta tuo pačiu perkoštu padažu, kuriame kepė, su bulvėmis, daržovėmis, puošta žalumynais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!