Elzaso veršiena

Ingridientai:
8 veršienos eskalopai (labai ploni),
6 svogūnai,
ryšulėlis petražolių,
0,75 stiklinės balto vyno,
4 baltos duonos riekelės (eskalopo dydžio),
šaukštelis krakmolo,
2 šaukštai grietinės,
60 g sviesto,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Įkaitintame svieste apkepinti eskalopus ir sudėti juos į lėkštę. Į tą pačią keptuvę įberti supjaustytus svogūnus ir pakepinti juos ant silpnos ugnies. Įpilti vyną ir vandenį, paskaninti druska ir pipirais. Krakmolą sumaišyti su grietine, supilti į padažą, keptuvę palenkti ir gerai viską išmaišyti, kad masė taptų vientisa. Į padažą įdėti mėsą, apibarstyti petražolėmis, keptuvę uždengti ir viską patroškinti ant silpnos ugnies 15 minutes.

Kitoje keptuvėje svieste paskrudinti baltos duonos griežinėlius. Į pašildytą lėkštę įdėti paruoštus skrebučius, ant kiekvieno jų uždėti po 2 veršienos griežinėlius ir užpilti juos padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!