Didžkukuliai su aguonų įdaru
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos
Įdaras:
2 stiklinės aguonų
1 kiaušinis
3 šaukštai medaus
Gaminimas:
Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves.
Nulupti virtas bulves.
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.
Įdarui:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, atidėti 2-3 min., po to nusunkti per sietelį, sumalti mėsmale, ištrinti su medumi ir kiaušiniu.
Tinka vartoti su: Didžkukulius su šiuo įdaru patiekti apipiltus lydytu sviestu ir pabarstytus cukrumi.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!