Cukinijų kompotas su svarainiais

Ingridientai:
1 kg paruoštų cukinijų,
250-300 g svarainių.

Sirupui:
400-500 g cukraus,
600-500 g vandens,
2 gvazjdikėliai,
1/2 citrinos žievelių,
1 g citrinų rūgšties.
Gaminimas
Cukiniją nulupti, pašalinti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti kubeliais. Paruoštą cukiniją blanširuoti 80° C pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas.
Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojama cukinija. Kompotas kaitinamas 90-95° C: 0,5 l stiklainiai 20 min., 1 l - 30 min. Iškaitinus sandariai uždaryti ir lėtai atvėsinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!