Bulviniai krepšeliai su jautiena

Ingridientai:
4 jautienos filė gabalėliai (maždaug po 150 g. ir 1,5 cm storio),
svogūnas, 6 pomidorai,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
100 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
700 g. bulvių, kiaušinio trynys,
šaukštas krakmolo,
2 šaukštai miltų, 50 ml pieno,
šaukštas tirpinto sviesto,
druskos, maltų baltųjų pipirų,
salotų, aliejaus kepti.
Gaminimas
Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Aliejų įkaitiname, nustatome stiprią kaitrą ir apkepiname mėsą iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Tada apibarstome maltais pipirais, druska ir suvyniojame į foliją.

Kol bulvės verda, pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname alyvuogių aliejuju. Sudedame pomidorus, žiedeliais supjaustytas alyvuoges, petražoles, džiūvėsėlius. Pagrdiname maltais pipirais, pasūdome.

Išvirusias bulves sugrūdame, maišydami supilame tirpintą sviestą, pašildytą pieną, suberiame miltus, krakmolą, įleidžiame kiaušinio trynį, įberiame druskos, pipirų ir gerai išminkome. Iš bulvių masės suformuojame stačiakampius krepšelius. Į kiekvieną jų įdedame pomidorų masės, ant viršaus uždedame po gabalėlį jautienos. Krepšelius sudedame į aliejumi pateptą skardą ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 25 minutes.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!