Aliejinis aviečių užpilas salotoms
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
100g aviečių, 325g alyvuogių aliejaus, 40ml raudonojo vyno acto, 20g persijotos cukraus pudros, 5g druskos.
Gaminimas:
Aliejinių užpilų bėda yra tame, kad juos labai sunku suplakti, o kiek pastovėję susisluoksniuoja. Nuo seniausių, dar alchemikų laikų yra žinomas labai praktiškas ir lengvas būdas aliejinius mišinius plakti kartu su indu. Todėl ir Jūs paimkite nuo sulčių 500ml stiklinį plačiu kakleliu butelį, jo metaliniame dangtelyje išbadykite skylutes (galite pažiūrėti pirmoje nuotraukoje). 100g aviečių (galima ir šaldytas, galima ir kitas uogas) pertrinkite per smulkų sietelį ir supilkite į butelį su 325g alyvuogių aliejaus (gali būti ir saulėgrąžų), 40ml raudonojo vyno acto, 20g persijotos cukraus pudros, 5g druskos. Šaldytuve uždarame inde galite laikyti savaitę. Prieš naudojant, stipriai kartu su buteliu suplakite (kad neapsitaškytumėte aliejumi, dangtelio skylutes uždenkite polietileno plėvelės gabalėliu) ir apšlakstykite salotas. 200g salotų reikia 50g užpilo. Išeiga - 450g
Tinka vartoti su: Šaltinis: Vincento Sako receptai namų virtuvei
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!