Žydiški pyragėliai su varške

Ingridientai:
500 g miltų,
250 g sviesto,
45 g cukraus pudros,
5 g smulkios druskos,
2 kiaušinio tryniai,
20 g kepimo mielių,
50 g pieno.

Įdarui:
400 g varškės,
100 g cukraus pudros,
100 g Korinto razinų,
2 kiaušinio tryniai + 1 trynys.
Gaminimas
Miltus supilkite į dubenį, padarykite juose duobutę, suberkite cukrų, druską, sudėkite 2 kiaušinio trynius, pienu atskiestas mieles ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Viską gerai išmaišykite, greitai suminkykite rankomis. Iš tešlos padarykite rutulį ir 12 valandų palaikykite šaldytuve. Kitą dieną iškočiokite tešlą ant miltais pabarstytos lentos 0,5 cm storio sluoksniu ir supjaustykite maždaug 10 cm dydžio kvadratėliais.

Paruoškite įdarą: varškę išsukite su kiaušinio tryniais, suberkite nuplautas razinas ir cukrų. Viską suplakite. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio padėkite po šaukštą įdaro, sujunkite kvadratėlio kampus, suklijuokite kiaušinio ir vandens mišiniu. Pyragėlius patepkite tuo pačiu mišiniu ir 30 minučių kepkite karštoje orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!