Liežuvio drebučiai
Ingridientai:4 kiaulių arba veršelių liežuviai,
10 virtų kiaušinių,
1 l. sultinio (nuo liežuvių virimo),
2,5 šaukšto želatinos,
2 šaukštai krienų,
truputis svogūnų laiškų, pipirnių.
Gaminimas
Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai.
1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu.
Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių.
Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti.
Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio.
Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2-3 val. drebučius laikome šaltai.
Patiekiame su krienų ar majonezo padažais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!