Vėgėlių salotos su greipfrutais

Ingridientai:
500 g vėgėlių,
4 greipfrutai,
2 virti artišokai,
1 saldusis svogūnas,
2 kelmeliai salotų,
10 šakelių koriandrų,
1 arbatinis šaukštelis trintų koriandrų,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
žiupsnelis kmynų,
druskos,
pipirų,
juodųjų alyvų.
Gaminimas
3 greipfrutus nulupkite, peiliuku nuimkite plėveles, išskaidykite skiltelėmis. (Visa tai darykite laikant greipfrutus virš salotinės, kad į ją subėgtų išsiskiriančios sultys.) Paskutinį greipfrutą išspauskite, sultis supilkite į salotinę. Vėgėles nulupkite, supjaustykite plonais gabaliukais; pasūdykite, pabarstykite pipirais, kmynais. Žuvų gabaliukus minutę pavirkite garuose.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Artišokus supjaustykite griežinėliais, užpilkite kelis lašus greipfrutų sulčių. Salotas nuplaukite; nuo koriandrų šakelių nuskinkite lapelius, susmulkinkite. Į dubenį supilkite aliejų, greipfrutų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite Kajeno pipirus, smulkintus koriandrus; viską sumaišykite. Salotinėje išdėliokite salotų lapus, žuvų gabaliukus, artišokus, greipfrutų skilteles ir svogūno griežinėlius; apipilkite greipfrutų sultimis su prieskoniais, gerai sumaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!