Tortas ''Saldžioji vėduoklė''

Ingridientai:
Sausainių masei:
2 pakeliai sausainių,
200 g kokosų drožlių,
200 g sviesto,
0,5 indelio kondensuoto pieno,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
5 šaukštai citrinų sulčių.

Uogų masei:
1 l juodųjų serbentų arba raudonųjų agrastų,
600 g grietinėlės,
1 stiklinė cukraus,
100 g juodųjų serbentų likerio,
5-6 šaukštai želatinos.

Papuošimui:
juodųjų serbentų arba raudonųjų agrastų uogų,
1 pakelis juodųjų serbentų želė,
400 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus.
Gaminimas
Sausainius sumalame. Sviestą išsukame su kondensuotu pienu, citrinos žievele ir sultimis. Sumaišome su kokosais ir sausainiais. Į mažą tortinę formelę sukreččiame masę, iššlyginame paviršių ir 30 min. paliekame šaltai. Uogas nuplauname ir sumalame. Suplakame pasaldintą grietinėlę ir sumaišome ją su uogomis bei likeriu. Įmaišome nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Sausainių masę išimame iš formos ir įdedame į didesnę tortinę formą. Užpilame 1/2 paruoštos uogų masės. Likusią masę supilame į stačiakampę formelę keksui. Viską paliekame šaltai 30 min.
Tortą išimame iš formos. Kekso formelėje esančią sustingusią masę išimame ir supjaustome plonomis juostelėmis. Juosteles sudedame ant torto. Viduryje suberiame nuplautas uogas. Pakelį želė ištirpiname 1 stiklinėje verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ja aptepame uogas ir torto viršų. Baigiame puošti plakta pasaldinta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!