OBUOLIAI VANILINIAME PADAŽE

Ingridientai:
6 obuoliai
0,5 l vandens
0,5 stiklinės cukraus
6 šaukštai juodųjų serbentų drebučių
vanilės lazdelė
Padažui: 0,5 l pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas krakmolo
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilininio cukraus

Gaminimas
Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išskobiami sėklalizdžiai. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiaurasamčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, ataušinami ir pridedami juodųjų serbentų drebučių.
Padažas: pienas su sviestu ir vanilininiu cukrumi užvirinamas, supilamas likęs sirupas ir išleistas šaltame piene bulvių krakmolas. Kiek pakaitinus, padažžas nukaiččiamas, truputi atauššus įįplakamas trynys ir maiššant vėsiĮįįnama. Kiašušinioąą baltymąš išplakti iki stažžžžndžių putų. Įš atšalušššsį padažą įmaišomas išplaktas baltymas. Obuoliai užpilami padažu ir prieš tiekiant gerai atvėėsinami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!