Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)
Ingridientai:1 valg. š. sviesto arba aliejaus (formai ištepti);
½-1 valg. š. miltų (formai pabarstyti);
260 g migdolų;
½ valinės ankšties;
6 kiaušiniai;
Ant peilio galo druskos;
125 g cukraus;
1 arb. š. malto cinamono;
1 arb. š tarkuotos apelsino žievelės;
2 valg. š miltų.
Pyragui aplieti:
250 ml vandens;
125 g cukraus;
Maždaug 5 cm ilgio cinamono lazdelė;
Po gabalėlį apelsino ir citrinos žievelės;
2 valg. š apelsinų likerio;
2 valg. š paskrudintų plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
26 cm skersmens formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir apibarstykite miltais, perteklių nupurtykite. Migdolus nuplikykite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir sumalkite. Vanilės ankštį įpjaukite ir iškrapštykite šerdį. Ankšties neišmeskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su druska iki putų. Pamažu įberkite cukrų ir toliau plakite. Įmaišykite kiaušinių trynius, cinamoną, vanilės šerdį, tarkuotą apelsino žievelę, migdolus ir miltus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite maždaug 50 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė. Atvėsinę išimkite pyragą iš formos.
Vandenį, cukrų, įpjautą vanilės ankštį, cinamono lazdelę, apelsino ir citrinos žieveles sudėkite į puodą ir išvirkite sirupą. Cinamono lazdelę, žieveles ir vanilės ankštį išimkite. Sirupą užpilkite ant pyrago ir palikite, kad įsigertų. Papuoškite skrudintais migdolų lakšteliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!