Spagečiai su šparagais
Ingridientai:4 porcijoms:
500g. šparagų daigų (nupjaustykite kietas šparago daigo dalis),
60 ml. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai,
druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
400g. pomidorų tyrės (pertrintų pomidorų),
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių,
500 g. spagečių makaronų,
30 g. šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio ar kito švelnaus kieto sūrio.
Gaminimas
Šparagus sudėkite į didelį verdančio vandens puodą, pasūdykite ir paviekite 5-7 minutes, kol truputį suminkštės. Leiskite jiems apdžiūti. Šparagus supjaustykite, 3 ar 4 daigus palikite papuošimui.
Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir pašildykite iki vidutinio karštumo, sudėkite česnaką ir kepinkite 2-3 minutes. Sudėkite supjaustytus šparagus, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorų tyrę ir petražoles. Kepkite 10 minučių maišydami, kol padažas sutirštės.
Tuo tarpu dideliame pasūdyto vandens kiekyje išvirkite spagečius, jie turi likti apykiečiai, virkite apie 10-12 minučių. Nukoškite ir dėkite į keptuvę. Maišydami pakepinkite ant karštos ugnies 1 minutę. Sudėkite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite sūriu ir papuoškite papuošimui paliktais šparagais. Patiekalas valgomas karštas.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!