Itališkas velykinis pyragas su makaronais
Patiekalo šalis: Italija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai:
250 gr. miltų,
125 gr. sviesto,
1 kiaušinis,
65 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 gr. pieno
100 gr. labai plonų vermišelių,
pusė arbatinio šaukštelio cinamono,
150 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos,
500 gr. Riccota sūrio,
3 kiaušiniai,
100 gr. apelsinų cukatų,
4 valg. š. citrinų sulčių,
vienos citrinos tarkuota žievelė,
5 valg. š. romo,
apibarstymui - granuliuoto cukraus.
1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą.
2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus, vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant, kol nebeliks skysčio. Atvėsinti.
3.Du trečdalius tešlos iškočioti ir įtiesti į kepimo formą(26cm), padaryti pyragui kraštus. Dugną subadyti šakute.
4.Riccota sumaišyti su likusiu cukrumi, kiaušnių tryniais, likusiu cinamonu, susmulkintomis cukatomis, citrinų sultimis, citrinos žievele. Viską išmaišius, sudėti makaronus ir išmaišyti.
5.Du kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į Riccotos masę.
6.Sūrio masę supilti į formą ant tešlos.
7.Iš likusios tešlos padaryti "virves" ir gražiai išdėlioti ant pyago viršaus. Aptepti baltymu ir apibarstyti granuliuotu cukrumi.
8. Kepti apie vieną valandą 175 laipsnių orkaitėje.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!