Rizotas su menke ir apelsinais
Ingridientai:4-6 porcijoms:
1 kg šviežios menkės (su kaulais);
2 dideli prisirpę apelsinai;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 smulkiai sukapoti nedideli svogūnai;
1 nuskusta ir smulkiai supjaustyta vidutinio dydžio morka;
1 supjaustytas plonais griežinėliais nedidelis poras;
125 g konservuotų pomidorų su sultimis;
1 valg. š. susmulkintų čiobrelių;
2 lauro lapai;
Žiupsnis sumaltų aitriųjų paprikų;
1,5 l vandens;
200 ml sauso baltojo vyno;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
400 g rizoto ryžių.
Gaminimas
Paruoškite menkių filė, o kaulus atidėkite vėlesniam naudojimui. Menkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Aštriu peiliu nuo apelsinų nuimkite žievelę (tik pačią išorinę dalį) ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Nulupkite apelsinus ir sukapokite juos.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite pusę svogūnų, morkas, porus ir pakepinkite, kol suminkštės (4-5 min.). Sudėkite pomidorus, čiobrelius, 1 lauro lapą ir apelsinus. Įmaišykite šį mišinį į dubenį su paruošta menkių filė. Suberkite aitriąją papriką ir gerai sumaišykite. Uždenkite ir palikite per naktį šaldytuve.
Sudėkite menkės kaulus į puodą, įpilkite vandens, ½ stiklinės (125 ml) vyno, įdėkite likusį lauro lapą, įberkite druskos bei pipirų ir ant nedidelės ugnies virkite 45 min. nuo to laiko, kai užvirs. Nukelkite nuo ugnies. Sultinį nukoškite į atskirą indą.
Išimkite lauro lapą iš šaldytuve laikyto mišinio su menke ir sutrinkite, kol pasidarys vientisa masė.
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite likusius svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės pilkite paruoštą sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite menkės mišinį ir apelsinų žievelę. Patiekite karštą.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!