Jogurtas su agurkais
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
3 maži, stambiai tarkuoti agurkai
500g tiršto, be priedų jogurto
3 grūstos česnako skiltelės
šaukštelis smulkintų šviežių krapų
šaukštas alyvų aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
2 pitos paplotėliai
2 šaukštai alyvų aliejaus
Gaminimas:
Smulkų koštuvą išklokite muslinu. Į koštuvą sudėkite agurkus ir uždenkite kitu medžiagos gabaleliu. Spauskite, kad iš agurkų pašalintumėte skystį. Agurkus perdėkite į dubenį. Į agurkus sudėkite jogurtą, česnakus, krapus ir supilkite aliejų, kruopščiai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite. Uždenkite masitine plėvele, šaldykite bent jau 2 valandas arba pernakt. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Aštriu peiliu pitos paplotėlius išilgai perpjaukite pusiau. Šiurkščiąją paplotėlio pusę ištepkite aliejumi. Kiekvieną skritulį supjaustykite į aštuonis trikampėlius. Duoną, sudėję ant neišriebaluoto padėklo, kepkite 20 minučių arba tol, kol paskrus. Į stalą duokite su atšaldytu jogurto pavilgu.
Tinka vartoti su:
Jogurtą su agurkais galite siūlyti su krekeriais ar bulvių tarškučiais, o ne su pitos paplotėliais. Jogurtas su agurkais yra be galo gaivus.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!