Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

Tešlai reikia:
20 g sausų mielių (jei jų negausite, galima naudoti ir presuotas mieles, tik jų reikia imti dvigubai daugiau ir iš anksto išlaidinti),
4,5 stiklinės miltų,
2 stiklinių pasukų,
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio druskos

Įdarui reikia:
1,5 stiklinės rudojo cukraus,
100 g sviesto,
po 0,5 stiklinės razinų ir kapotų riešutų,
1 šaukšto maltų cinamonų.

Gaminimas:

Sausas mieles išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir su visais išsijotais miltais, cukrumi ir druska. Įpylus pasukas ir aliejų, išmaišyti tešlą, suformuoti rutulį ir apdengus palikti pusvalandžiui šiltoje vietoje pakilti. Paskui tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti 20x40 cm stačiakampį ir dar palikti pusvalandžiui. Per tą laiką įdarui rudąjį cukrų išmaišyti su sviestu, razinomis, riešutais ir maltais cinamonais. Įdarą dėti ant tešlos, viename ilgajame krašte palikti 1 cm tešlos. Po to susukti ilgą vyniotinį (ruletą), gerai sulipdyti tešlos be įdaro kraštą prie vyniotinio. Vyniotinį supjaustyti 3 cm storio ripkomis (griežiniais). Gautas bandeles didesniais tarpais sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar palikti pakilti. Kas turi modernesnes virykles, galima panaudoti orkaičių kepinių kildinimo programą. Kepti 220ºC temperatūroje15-20 minučių.
            Bandeles galima apipilti cukriniu glajumi arba apibarstyti cukraus pudra. Tačiau skaniausios jos būna karštos.

Tinka vartoti su: Autorius: Vincentas Sakas

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!