Kubietiškas pyragas su vištiena

Ingridientai:
1 kg miltų,
250 g margarino,
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušinių tryniai,
100 g chereso vyno,
druskos,
pipirų,
smulkintų petražolių,
tarkuoto muskato riešuto,
1 višta (1 kg 300 g),
350 g pomidorų,
2 žali ankštiniai pipiraqi,
120 g svogūnų,
60 g sviesto,
60 g alyvų,
100 g Malagos razinų,
60 g migdolų,
30 g kaparių,
500 g vandens.
Gaminimas
Iš miltų, riebalų (sviesto ir margarino), cukraus ir kiaušinių trynių paruoškite tešlą. Įberkite tarkuoto muskato riešuto, gerai išminkykite rankomis; palaikykite valandą. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, pakepinkite nuluptus pomidorus be sėkliukių, sumaltus svogūnus ir ankštinius pipirus.

Vištą išdarinėkite, supjaustykite į 4 dalis, sudėkite į keptuvę. Supilkite vyną ir vandenį, pasūdykite, įberkite pipirų, kaparių ir smulkintų petražolių. Po to sudėkite alyvas (be kauliukų), razinas, migdolus ir virkite 5-10 minučių. Apskritą formą patepkite riebalais, išklokite popieriumi;dugną ir kraštus išklokite tešlos sluoksniu.

Tada sudėkite vištieną ir įdarą (su trupučiu skysčio); uždenkite likusios tešlos sluoksniu, padarykite jame nedidelę angelę ir kepkite 1 valandą 30 minučių nekarštoje orkaitėje. 15 minučių prieš baigiant kepti, patepkite paviršių kiaušiniu, išplaktu su šlakeliu vandens. Galiausiai pabarstykite cukraus pudra ir dar palaikykite orkaitėje, kad paviršius gražiai paruduotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!