Lietuviška eglė


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.20 kiaušinių,
2.1 kg sviesto,
3.1 kg cukraus,
4.3,5 kg miltų,
5.0,5 l grietinės,
6.2 šaukšteliai sodos,
7.1 šaukštelis citrinos rūgšties,
8.1 pakelis vanilino,
truputis citrinos sulčių.
Glajui (žvaigždutėms klijuoti):
9.0,5 kg cukraus,
10.2 stiklinės vandens,
11.200 g sviesto,
12.31 pakelis kakavos.
Glajui (eglei puošti):
13.4 kiaušinių baltymai,
14. 1 kg miltinio cukraus,
15.0,5 šaukštelio citrinos rugšties.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1—1,5 cm storio lakštais. Iš popieriaus iškirpti šešiakampes žvaigždutes: 30, 28, 26, 24, 22, 20, 17, 13 ir 10 cm skersmens po vieną. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjauti kiekvieno dydžio po penkias. Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kol paruduos. Atvėsusias išimti iš skardos, sudėti pagal nurodytą eilę įr klijuoti glajumi. Glajui (žvaigždutėms klijuoti) vandenį su cukrumi virinti, kol, įlašinus lašą į šaltą vandenį, lašas sustings. Tuomet sudėti sviestą, kakavą, pavirinti ir karštu klijuoti žvaigždutes. Eglę reikia pradėti klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Viršūnei mažiausią žvaigždutę perpjauti į 4 dalis. Suklijavus nejudinti 3 dienas. Po to puošti baltu glajumi. Eglę galima laikyti gana ilgai, tik neleisti sudrėkti. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!