Keptas kalakutas

Ingridientai:

Kalakutas (apie 7 kilogramus),
0,5 - 1 kilogramą slyvų,
stiklinė grietinės,
3-4 morkos,
šaukštas druskos,
muskato riešutas,
šaukštelis malto imbiero,
pusė šaukšto kmynų

Gaminimas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami.

Ant keptuvo dugno dedamos nuskustos, išilgai perpjautos morkos, o ant jų kalakutas. Jis aptarkuojamas muskato riešutu, apibarstomas imbieru ir storai aptepamas grietine, ypač krūtinėlė. Šlaunelių galai apsukami folija, o sparneliai pakišami po paukščiu. Į keptuvą įpilama sultinio arba vandeniu praskietos grietinės. Paukštis kepamas karštoje krosnyje arba orkaitėje uždengtas. Kai pradeda čirškėti, protarpiais palaistomas kepimo inde susikaupusiu skysčiu arba aptepamas sviestu. Kepama apie 2 - 2,5 valandos. Tai priklauso nuo paukščio dydžio ir senumo. Jei paukštis senas ir kepti tenka ilgai, jis pridengiamas folija, kad oda nesutrūkinėtų. Paukštis iškepęs, kai šlaunelės laisvai lankstosi per sąnarius.

Keptas kalakutas tiekiamas dideliame pailgame pusdubenyje. Šlaunelių galai apsukami karpytomis popierinėmis servėtėlėmis. Puošiama citrinos griežinėliais, prieskoniniais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Marija 2010-12-22 01:24:54
Pirmiausia kalakut? reikia i?marinuoti MARINATE. Toks kalakutas - SKANIAUSIAS.