ŠIUPINYS

Ingridientai:
0,5 kg nereiebios kiaulienos
po pusę stiklinės miežinių kruopų, žirnių ir pupelių
5 bulvės
2-3 svogūnai
prieskonių (pipirų, lauro lapų, kalendrų)
šaukštas aliejaus svogūnams pakepinti
druskos

Gaminimas
Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2-3 l vandens ir užvirinama. Tuomet sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Paskui išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdama tarkė.
Gatavas šiupinys iškrečiamas į molinį dubenį, viduryje padaroma duobutė, į kurią sudedami supjaustyti kiaulienos gabalėliai.
Šiupinys - tradicinis žemaičių valgis, mėgstamas kaip ir košė. Valgomas pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!