Karaimų kibinai
Ingridientai:
Tešlai
900 gramų miltų
400 gramų sviesto
300 gramų grietinės
5 kiaušinių
druskos
Įdarui
500 gramų avienos
1 svogūną
druskos
pipirų
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 valandas.
Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens.
Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius).
Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 minučių gerai įkaitintoje orkaitėje.
Pagaminama 20 kibinų.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
zygis 2010-11-19 16:06:38
skaniai atrodo,reiks pabandyti
renatw 2009-03-29 15:18:40
geras receptas