Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)
Ingridientai:1 kg saulėje prinokusių pomidorų (arba 1 skardinė konservuotų be odelių);
1 svogūnas;
2 česnako skiltelės;
1 aitrioji paprika (chile serrano);
1-2 šakelės šviežių petražolių;
½ ryšulėlio šviežių kalendrų;
3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. pomidorų padažo;
250 ml raudonojo vyno;
Maždaug 3 cm gabalėlis cinamono lazdelės;
1 lauro lapas;
Po kartą ant peilio galo džiovintų raudonėlių, čiobrelių, rozmarinų, šalavijų, gvazdikėlių ir kalendrų;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
2-3 valg. š. chereso (Cheres spirituoto vyno- isp. Jerez / pranc. Xérèz / angl. Sherry);
2 kartus ant peilio galo maltų saldžiųjų paprikų;
1-2 kartus ant peilio galo maltų kmynų.
Gaminimas
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ir kalendras nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir sukapokite.
Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode. Jame keletą minučių pakepkite svogūnus. Tada sudėkite česnakus, aitriąsias paprikas bei pomidorų padažą ir netrukus pačius pomidorus. Maišydami keletą minučių patroškinkite. Apliekite raudonuoju vynu. Įdėkite cinamono lazdelę ir lauro lapą. Sudėkite petražoles, raudonėlius, čiobrelius, rozmarinus, šalavijus, gvazdikėlius, įberkite druskos ir pavirkite 20 min. Cinamono lazdelę ir lauro lapą išimkite. Įmaišykite šviežias petražoles ir kalendras, pagardinkite cheresu, maltais juodaisiais pipirais, kalendromis, saldžiosiomis paprikomis bei kmynais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!