BRAŠKIŲ TORTAS SU JOGURTINIU KREMU
Ingridientai:Trapiai tešlai:
100 g miltų
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas maltų migdolų
75 g sviesto
žiūpsnelis druskos
Biskvitinei tešlai:
2 kiaušiniai
2 šaukštai šilto vandens
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
5 šaukštai miltų
Gaminimas
Iš miltų, trynio, cukraus, druskos, migdolų ir sviesto suminkyti tešlą. Suformuoti iš jos kamuoliuką ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Po to tortinę ištepti sviestu ir jos dugną aplipdyti trapia tešla, ją subadyti šakute. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 C laipsnių ir kepti 10 min.
Kiaušinius išplakti su vandeniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti miltus išmaišytus su kepimo milteliais. Paruoštą tešlą užpilti ant pakeptos tešlos ir toliau kepti 15 min.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Želatiną ištirpinti nedideliame vandens kiekyje ir supilti į ištirpintą šokoladą, gerai išmaišyti ir atvėsinti nuolat maišant.
Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi. Į juos įmaišyti jogurtą, citrinos sultis ir žievelę, ir šokoladą su želatina. Galiausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus.
Braškes nuplauti, nuimti žalius lapelius ir perpjauti per puse.
Įškeptą ir atvėsusi biskvitą padaliname pusiau į du papločius. Ant vieno papločio užtepti 5 šaukštus kremo ir sudėti 2/3 braškių, ant jų sutepti likusi kremą ir uždengti likusiu papločiu. Tada pastatyti į šaldytuvą ir ten palaikyti 5 valandas.
Torta išimti iš tortinės, aptepti plakta grietinėle ir papuošti likusiomis braškėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!