Tortas „Kalėdinė dovana“
Ingridientai:Tešlai:
8 kiaušiniai;
240 g cukraus;
240 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių.
Įdarui:
200 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
2 valg. š. cukraus pudros;
210 ml konservuotų bruknių.
Papuošimui:
50 g tamsaus šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
50 g pieniško šokolado glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
50 g balto glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
Šokolado drožlių ir kitokių torto papuošimų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kiaušinius su cukrumi apie 10 min. plakti elektriniu maišikliu, kol susidarys puri masė. Miltus persijoti su kepimo miteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį tepti ant kepimo popieriumi išklotos nedidelės 21 cm ilgio ir 21 cm pločio skardos aukštesniais kraštais. Kepti orkaitėje 10-12 min.
Tokiu pat būdu iškepti ir antrą biskvito sluoksnį. Kiekvieną biskvito sluoksnį dėti ant cukrumi pabarstyto švaraus audeklo. Kepimo popierių suvilgyti vandeniu ir nulupti, biskvitus ataušinti.
Marcipanų masę suminkyti su cukraus pudra ir iškočioti biskvito dydžio sluoksnį. Ant vieno biskvito sluoksnio tepti bruknes, paskui dėti marcipanų sluoksnį ir vėl aptepti bruknėmis. Dėti antrą biskvito sluoksnį.
Tortą supjaustyti į devynis 7 cm ilgio ir 7 cm pločio kubelius. Tris kubelius aptepti tamsiu šokoladiniu glajumi, tris- pieniško šokolado glajumi ir tris baltu glajumi. Juos išdžiovinti. Puošti šokolado drožlėmis ir kitokiais papuošimais. Sudėti ant padėklo arba į dovanų dėžutę.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!