Vyšninis - griliažinis tortas

Ingridientai:
500 g vyšnių kompoto,
4 valg. šaukšt. romo,
300 g sluoksniuotos tešlos (žiūrėti skyrelį „Desertai“),
100 g rūgščios vyšnių uogienės,
125 g cukraus pudros,
750 g grietinėlės (grietinės),
7 arbat. šaukšt. želatinos,
dekoratyvios vyšnios puošimui,
125 g kapotos karamelės su riešutais (griliažo), (žiūrėti skyrelį „Viskas desertams“).
Gaminimas
Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant vandeniu apškastyto tortinės dugno. Kepkite 15 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala).

Taip vieną po kito iškepkite 3 lakštus. Vyšnias (užpiltas romu) nuvarvinkite sietelyje. Sunką supilkite į dubenėlį. 2 valg. šaukšt. želatinos 20 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Likusią sunką, vyšnių uogienę bei ½ stiklinės kompoto sunkos pakaitinkite nuolat maišydami. Išbrinkusią želatiną nuspauskite ir ištirpinkite karštoje vyšnių tyrėje.

Į ją suberkite vyšnias iš kompoto ir ataušinkite. Grietinėlę su likusia cukraus pudra išplakite iki standumo. Išbrinkinkite likusią želatiną užpilę šaltu vandeniu. Išbrinkusią ištirpinkite, indelį su ja įstatę į karšto vandens vonelę. Želatiną lėta srovele supilkite į grietinėlę ir kremą 20 minučių palaikykite šaldytuve. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą padėkite ant padėklo ir apjuoskite tortinės kraštu.

Ant lakšto užtepkite stinstančią vyšnių tyrę, lakšto kraštus palikite neteptus. Ant vyšnių užtepkite 1/3 grietinėlės kremo ir užbarstykite pusę kapotos karamelės. Uždėkite antrąjį sluoksniuotos tešlos lakštą, vėl užtepkite tiek pat grietinėlės kremo ir užbarstykite likusią karamelę. Uždenkite paskutiniuoju lakštu. Jį aptepkite raudonu glajumi, o torto šonus –likusia grietinėle. Grietinėlės rožytėmis papuoškite kraštus, išdėliokite dekoratyvias vyšnias (tiks ir želė saldainiukai).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!