Degantys karameliniai lietiniai

Ingridientai:
4 kepti lietiniai
2 šaukštai cukrus pudros
1 apelsinas
3 šaukštai brendžio
40 g aliejaus kepti

Gaminimas
Nulupkite apelsino žievelę. Apelsiną įpjaukite taip, kad galėtumėte išpjaustyti skilteles, palikdami jas skiriančias luobeles. Iš apelsinų likučių į indelį išspauskite sultis. Lietinius sulenkite per pusę ir dar kartą per pusę (gausite trikampio formos lietinius). Juos gausiai apibarstykite cukraus pudra ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps, o cukrus susikaramelizuos. Baigdami kepti lietinius, apšlakstykite juos apelsinų sultimis. Į keptuvę sudėkite apelsino skilteles ir šiek tiek jas pakepkite. Į karštas lėkštes dėkite po du lietinius, papuoškite apelsino skiltelėmis. Prieš patiekdami lietinius, apšlakstykite juos brendžiu ir uždekite. (Siesta)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!