Dantytieji makaronai su kedro riešutais ir razinomis

Ingridientai:
4-6 porcijos:
2 skiltelės smulkinto česnako,
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 valgomieji šaukštai kedro riešutų,
4 valgomieji šaukštai šviesių razinų,
125ml pomidorų pastos (koncentrato), ištirpintos 125ml vandens,
4 sūdyti ančiuviai, nuplauti ir nukaulinti,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji
pipirai,
500g makaronų reginette,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 3 minutes, kad truputį pagelstų. Sudėkite kedro riešutus ir razinas, kepinkite apie 3 minutes, kad riešutai apskrustų. Sudėkite pomidorų pastos mišinį. Įdėkite ančiuvius ir kepdami juos 5-10 minučių, sutrinkite šakute, kad jie išsileistų. Pagardinkite druska ir gerokai užberkite grūstų pipirų.

Tuo tarpu į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 14 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite apie 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Makaronus ir 1 šaukštus nuoviro sumaišykite su padažu. Pakratykite juos keptuvėje, apibarstykite sūriu ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!