Želė tortas su vaisiais

Ingridientai:
Tešlai:
3 kiaušinių
po pusę stiklinės cukraus ir miltų

Pirmam sluoksniui:
500 g grietinės
stiklinės cukraus
žiupsnelio vanilės miltelių ar 2-3 lašų vanilinės esencijos
25 g šaltame vandenyje išbrinkintos želatinos
po pusę sriklinės džiovintų slyvų, abrikosų, razinų
Antram sluoksniui:
200-300 g šaldytų braškių
200-300 g konservuotų mandarinų
1 pakelio braškinės ar apelsininės želė
Gaminimas
Į kiaušinių ir cukraus plakinį maišydami po truputį suberkite miltus. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ( maždaug 22 cm skersmens), apie 25 min, kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, po to atvėsinkite neišimdami iš formos.

Sudėkite pirmą sluoksnį:
išmirkytus džiovintus vaisius susmulkinkite, kad gabalėliai būtų razinos dydžio, ir paskirstykite ant biskvito. Išplakite grietinę su cukrumi bei vanile, supilkite išbrinkintą bei ištirpintą želatiną, viską išmaišykite, supilkite ant džiovintų vaisių ir pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sudėkite antrą sluoksnį:
paruoškite želė pagal nurodymus ant pakuotės. Nupylę skystįiš konservuotų vaisių ir atšildytų uogų sudėkite ant pirmojo sustingusio sluoksnio mozaiką, užpilkite dar skystą(tik nekarštą) želė ir vėl pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. (Vitalija)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Kristina 2010-10-15 09:17:34
bendras pastebejimas.. kodel nera foto?