Ciabatta (itališka balta duona) (Lauros)

Ingridientai:
200 g miltų;
100 ml vandens;
1 arb. š. sausų mielių;
½ arb. š. medaus ar cukraus;
1–1,5 arb. š. druskos.

Raugui:

200 g miltų;
200 ml vandens;
½ arb. š. sausų mielių.
Gaminimas
Iš raugui skirtų ingredientų užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), dubenį pridengti maistine plėvele ir šiltai (22-24ºC temperatūroje) laikyti 4 val.

Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, sudėti cukrų ir, galiausiai, druską. Plaktuvu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir leisti pakilti 30 min. Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai laikyti dar 40 min.

Tešlą supjaustyti į gabalėlius (suformuoti kvadratinius kepalėlius), juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais. Kepti iki 225ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!