Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador)

Ingridientai:
1 kg įvairių žuvų,
36 kiaukutiniai moliuskai,
100 g alyvuogių aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis saldžiųjų ankštinių pipirų,
1,5 l vandens,
120 g svogūnų,
10 g česnakų,
druskos,
pipirų,
smulkintų petražolių,
6 orkaitėje sudžiovintos duonos riekelės.
Gaminimas
Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite vandeniu.

Užvirinkite, sudėkite žuvų gabalėlius. Sumažinkite ugnį, užvirinkite ir žiūrėkite, kad žuvys nepervirtų, virkite apie 25 minutes. 5 min. prieš tiekiant, sudėkite gerai išplautus ir išimtus iš kiaukutų moliuskus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Į dubenį sudėkite paskrudintą duoną ir supilkite sriubą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!